čtvrtek 16. ledna 2014

Youtube Relax

Uklouzla jsem na přechodu a trochu si zničila koleno (dávejte si pozor na namrzlé bílé pruhy na přechodu). Všechno zlé (pět týdnů s ortézou, nemožnost nosit dítě atd.) je ale pro něco dobré, takže musela trochu víc nastoupit rodina a já se po dlouhé době můžu aspoň chvílemi doslova válet v posteli a odpočívat. Jako kdysi - nikd bych nevěřila, jak mi budou tyhle chvíle vzácné - zkušenost je fakt nepřenositelná:) Jenže jsem tak vyčerpaná z probdělých nocí - dítko stále nespí - chystám se o tom taky napsat, tak nejsem schopná číst a dělat cokoliv jiného, než ležet a tupě zírat, takže jsem skončila u youtube. Znáte tuhle irskou rodinu Saccone Joly? Mají úžasnou asi roční holčičku a vlogují každý den v 18 hodin. Je to jako vždycky u bloggerů - krásní, bohatí a šťastní:) Ne, vážně, nevím proč, ale nějak mě jejich videa naplňují pozitivní energií - jak hezky zvládají dítě, vztah, práci, dům, a všechno vůbec... Jasně, pravidlo o předvádění pouze pozitivních  a potlačování negativních věcí na blozích jistě platí, ale současně to přece nevadí, pokud to člověka nevede k depresi, že to nemá všechno taky tak. Navíc čím víc videí vidím, tím víc podobností nacházím v přístupu k různým věcem kolem organizace - zkuste se podívat například na Anniny videa o cleaning routine:) I když si současně říkám, že je to "padlý na hlavu" takhle zveřejňovat naprosto všechno ze svého života (a z druhé, divácké, strany je takhle voyerovat) - najdete tam například jejich zásnuby nebo porod v přímém přenosu, ale tak snad se jim to nijak nevymkne z rukou...

5 komentářů:

  1. Tuhle rodinku jsem začala sledovat v těhotenství a můžu čestně prohlásit, že je to můj nejoblíbenější YouTube kanál. A že jich odebírám! Emilia je o dva měsíce starší než moje dcera, tak vždycky sleduju její pokroky a těším se, až k tomu samému dospěje i moje dcerka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, dá se na tom vypěstovat pěkná závislost. Já si to zatím omlouvám tím, že si cvičím angličtinu.

      Vymazat
  2. Přeji rychlé uzdravení, i když ten odpočinek je na tom taky fajn, občas jsem taky byla ráda, že jsem třeba nemocná a můžu se vyspat a vyležet :) jinak musím říct, že na youtube si pouštím hlavně hudbu a občas takto narazím na nějaká videa, rodinu neznám, na pár jsem koukla, mít doma 7 psů tak bych se asi zbláznila :) stačí mi náš jeden, každopádně dávat na youtube porod v přímém přenosu už mi připadá docela dost, je to pro mě natolik intimní okamžik, že je to něco, na co bych se já osobně ani u někoho cizího nepodívala....ale jinak jsou to sympaťáci! Nerostou malé zoubky? PS: Hezký odpočinek, je potřeba nechat se od rodiny pořádně rozmazlit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc s tím porodem, ale jak jsem pochopila oni se tím vlogováním živí! A evidentně jim to vynese dost, ale je jasné, že každé poutavé téma jim přinese tisícer nových diváků a tím i peněz, takže do toho jdou.. Já jim přeju, aby se jim to nevymklo z rukou, jinak jsem získala spoustu insiprace ohledně mimin - oni mají holčičku sice zřejmě extrémně nenáročnou, ale i tak jsem ráda za tipy kolem denního režimu, uspávání, odstavování, baby led weaning atd., myslim, že jim to všechno krásně přirozeně zafungovalo.

      Vymazat
  3. To je dobrý... tedy ono to není vůbec dobrý... ale je to tak dobrý .:-)
    Ha, teď mi asi všichni rozumí :-)
    CHci říct, že ta videa jsou dobrá... sice producírovat se takhle - no - je to taková reality show pro ty, co nechtějí rovnou do televize :-) Ale zase na procvičení angličtiny super :-)
    A mít čas si chvíli jen tak poležet je také dobré... jen ta noha není vůbec dobrá...
    Jak tak koukám, tak život není vůbec černobílý... možná tak maximálně, když člověk upadne na přechodu pro chodce - to se mu na chvíli zatmí před očima, před očima mu také přeběhnou ty černobílé pruhy zebry... než padne buď na tu černou, nebo na tu bílou.... :-)
    Brzké uzdravení přeji!

    OdpovědětVymazat