pondělí 7. dubna 2014

Ex post březen


Ex post za březen za mě tahle:



POLITIKA
To, co se stalo na Krymu je nepřípustné. A ještě víc nepřípustné jsou debaty o tom, že je to boj mezi USA a Ruskem a že nejde vůbec o svobodu, ale o americkou nádvládu. Z toho mi jde mráz po zádech. Samozřejmě, že USA si jdou tvrdě za svým, ale tady jde o svobodu a demokracii v esenciální formě.

VÍRA
Půst. Mnoho zajímavých témat k promyšlení i žití. Ale velmi zajímavý moment byl ten, když se papež František spontánně sebral, porušil plán ceremonie a zahnul k prvnímu zpovědníkovi, kolem kterého šel, aby se vyzpovídal. Video je tady https://www.facebook.com/photo.php?v=10151957082170723. Část lidí si o tom myslí, že je to jen dobře promyšlené "PR", já si myslím, že PR - ne-PR, je to moc hezké gesto a reklama na zpověď, která je v půstu důležitým očistným a podpůrným prostředkem pro duši. Nejen tělo je dobré čistit. Někteří lidé zase tvrdí, že místo zpovědníků jsou dnes na místě psychologové, ale to je jen částečná "náhrada" (ač často velmi na místě), ale prostě má své hranice. Zpověď je zpověď a papež ukázal, že netřeba mít zábrany (někdy ani dlouhé přípravy) a prostě jít.

KNIHA
Anna Strunecká - Doba jedová. Tuhle klasiku, kterou znají už všichni jsem ještě nečetla - ke svojí škodě. Pár tipů dám na blog.
A pak novinka od Marka Orko Váchy, kterou jsem zatím jen rozečetla, ale píše o ní krásně Syroovka tady.

FILM
Stihla jsem jeden jediný a to na febiofestu. Žádná intelektuální hlubina, ale zábavná vztahová rozcvička -
Brasserie Romantiek http://www.imdb.com/title/tt2197849/.

MATEŘSTVÍ A DĚTI
Potřebuje-li někdo po porodu zhubnout a nemá hlídání, může cvičit zcela jednoduše venku s kočárem - tady je možné stáhnout si zdarma ebook nebo si najít skupinku v blízkém parku. http://www.strollering.cz/tipy-zdarma/ Já na hubnutí po porodu doporučuju kojení, po roce bych naopak potřebovala zase spíš přibrat.

JÍDLO
Tentokrát to nebude konkrétní recept, ale dvě zamyšlení či návody, jak chcete. Ten první je o bojích s chutí na sladké a myslím, že je opravdu nápomocný (matky v domácnosti vědí...)
http://www.annajermarova.cz/tag/chute-na-sladke/

Ten druhý je o tom, kam nás ta přehnaná láska k jídlu vede a co dělá s naší planetou.
http://a2larm.cz/2014/03/gastronomie-krize-zacneme-si-varit/

BLOGOSFÉRA
Vtipné a v podstatě přesně podle mého gusta http://www.jedenactkocek.cz/2014/04/udrzitelnost-integrita-alternativa.html
Smutné, taky podle mého gusta (ještě o tom více napíšu) je tohle http://wwwbaletkova.blogspot.cz/ . Aneb zoufale smutný konec jednoho krásného blogu a nebezpečí blogosféry. Myslím, že tohle jsou přesně ty důvody, proč vedu blog anonymně. Prostě mi tohle za to nestojí, ale ti, co to riskli rozhodně hodně ostatním přinesli a tohle si fakt nezaslouží!

DYI
Pár úžasně jednoduchých tipů, na které jsem narazila a hned využila.
http://www.studiodiy.com/2013/01/17/pretty-pretty-pom-poms/
http://www.pepperpot.cz/2012/02/vyrobte-si-pom-poms-z-hedvabneho-papiru.html
http://www.pepperpot.cz/2012/06/vyrobte-romantickou-celenku-pro-svoji.html#more

STYL A KOSMETIKA
Musím říct, že ač mi záleží na tom, abych pro sebe i okolí vypadala hezky, nemám prostě každý měsíc nové tipy nebo nákupy. Prostě žiju z toho, co mám doma, pečuju o sebe, nějaké oblečení jsem si koupila minulý měsíc a myslím, že stádia "klidu" (zvlášť v této oblasti) jsou zcela v rámci konceptu trvalé udržitelnosti:)



6 komentářů:

  1. Vše řečeno velmi pěkně a srozumitelně. Pěkný týden.Věra♥

    OdpovědětVymazat
  2. Supr blog, tohleto. Takovej... důkladnej :-). V tom nejlepším slova smyslu.
    Kromě toho, že se vším souhlasím, se těším na tipy z Doby jedové. Přiznám se, že od doby, co jsem si pd Strunecké přečetla Varovné signály očkování jsem neměla odvahu si Dobu jedovou koupit, přestože je asi ještě základnější...:-( moje škoda, vím.
    Hezký týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důkladnej je originální charakteristika:) dík:) Struneckou dodám, není potřeba to číst celý...

      Vymazat

  3. Zlomené srdce není věc radosti, kterou znáte. Moje žena mě rozvedla poté, co mě chytila ​​podvádět se svým ex
    milenec. Byl tak zahanben a cítil jsem se na mě tak zklamaný. Nemohl jsem nést skutečnost, že už nemám životního partnera
    Rozhodl jsem se zkusit vrátit svou ženu se vším, co bych mohl udělat, ale nic se nedělo. Ne dokud jsem nebyl odkázán
    Lord Zakuza, který učinil to, co jsem si myslel, bylo nemožné, aby bylo možné vrátit svou ženu do 48 hodin poté, co jsem udělal
    kontakt s ním. Můžu odvážně a radostně říci, že moje manželství funguje dobře a krásněji než předtím a
    Jsem tak rád, že jsem se dostal do kontaktu s Dr. Ilekhojiem, protože je to opravdu génius. Děkuji také Mayovi Albertovi za to, že mě spojil
    na lorda Zakuzu. Pokud máte nějaké otázky bez ohledu na to, jak velké to je, Dr. Ilekhojie to vyřeší za vás. Emailová adresa:
    gethelp05@gmail.com Volání / Whatsapp +2348147400259 pro naléhavou odpověď

    OdpovědětVymazat
  4. Zjistil jsem o vašem webu online a objednal jsem si kouzlo Love, protože mě moje pětiletá přítelkyně nechala na jiného muže. Měl jsem kouzlo lásky a po 24 hodinách, které jsem si nařídil, jsem začal vidět výsledky. Začal jsem od ní dostávat e-maily, které mi říkaly, jak moc ji miloval a chyběl. To je úžasné zejména proto, že mě pokaždé ignorovala. Nikdy nebyla tak soucitná a starala se o náš vztah, nikdy nebyla tak emocionální. Prosím vás, všichni, kteří čekají na vaše výsledky, nezoufejte. Všichni si zasloužíme být milovaní a ten pocit je úžasný. Chci poděkovat lordu Padmanovi za množství štěstí, které lidem přináší. Jsem teď sebevědomější a můj život je tím lepší. Vím, že to bude jen lepší. Mockrát vám děkuji. Jsem tak vděčný, že lord Padman a všichni krásné milující duchové podporují lásku. " Potřebovat pomoc?

    WhatsApp Dr Ilekhojie na +2348147400259 nebo
    E-mail info@gethelps.online a gethelp05@gmail.com
    Web: https://gethelps.online

    OdpovědětVymazat