čtvrtek 24. dubna 2014

Projekt vděčnosti - ukončení.

Milí čtenáři, možná jste si všimli, že jsem přestala zveřejňovat každodenní zápisky v rámci projektu vděčnosti. Rozbil se nám totiž internet. Jenže pak jsme měli s mým mužem náš (plusmínus) pravidelný měsíční sedánek, který jsme okopírovali od jednoho brněnského psychologa s jeho manželkou - tkví to v tom, že se sedneme a řekneme tomu druhému jednu nebo dvě věci, které nám vadí a ten druhý na to nesmí nic říct. A pak máme měsíc na to s tím něco dělat. A pak znova a znova  znova:) No a mě můj drahý muž vytkl, že poslední dobou sedím víc u počítače, než jsem s ním. A to mi teda připadá jako naprosto nesmyslné - opravdu nechci sedět víc u počítače, než žít reálný život a poslední dobou mi to asi trochu uteklo (a velmi mě k tomu sváděla "povinnost" zveřejnit denně jeden příspěvek k projektu vděčnosti - protože to znamená zapnout pc, rozkliknout blogger - a asi víte sami, že se těžko ignoruje vše, co tam vidíte...). Takže jsem si řekla dost - splnilo to svou roli v tom, že jsem si vytvořila návyk to dělat, ale dál budu počítač používat omezeně a projekt vděčnosti si budu vést na papír, stejně často mám na mysli věci, které mi připadá "nudné" pořád dokola zveřejňovat ač pro mě mají velkou hodnotu (všechny ty úsměvy mojí dcery a tak, znáte to:).

6 komentářů:

  1. Moc, moc a moc se mi váš blog líbí, v tuto chvíli pro mě nejvíce inspirativní blog vůbec. A vaše rozhodnutí chápu, i když je mi to líto... každopádně se těším na další příspěvky, pokaždé hltám každé slovo a souzním :) nebyl by odkaz na další tipy od pána psychologa? :) Mějte se krásně a pište! Aspoň občas :) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc děkuju, to mám opravdu radost, že to slouží i někomu dalšímu... Ten trik od pana psychologa nám sdělil sám mistr na nějaké přednášce, která se týkala něčeho jiného, ale určitě ráda předám všechno, co vim:)

      Vymazat
  2. A kdyz je jeden projekt ukonceny, hura do dalsiho....aneb u me na blogu mas stafetu toho "blazniveho" TAGU . Nenasla jsem na Tebe email, a tak pisu sem. A to, proc zrovna ty, najdes tady: http://homestylecz.blogspot.cz/2014/04/hura-do-hajan.html . Dobrou:), Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je vtipné, nikdy by mě nenapadlo, že ma někdo do tagu zahrne:) Dala jsem si teď pár dní pauzu, ale udělám, díky:)

      Vymazat
  3. Ahoj!
    Tvoj blog som našla len nedávno a veľmi sa mi tu páči. Zvlášť ten projekt vďačnosti.
    Sama sa snažím (už bezmála dva roky intenzívnejšie) prežívať vďačnosť za všetko a pri všetkom čo ma v živote stretáva. Je to veľmi dobrý spôsob ako byť šťastnejšia. :) (to slovo je už dosť sprofanované :-/ ) Tiež o tom píšem na svojom blogu. Ja som sa rozhodla dávať články raz do týždňa (ani to mi niekedy nevyjde), kde spíšem viaceré dary z celého toho času.

    Dokonca sme založili skupinku vďačnosti (na mojakomunita.sk a na fb), kde sa spolu zdieľame. (Len teda - toho času je asi málo u každého...)
    Možno by si sa chcela zapojiť aj ty. Budem veľmi rada. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda chcela som povedať, že si tiež píšem každý deň do zošita a potom raz za čas len nejaký "výcuc" na blog (+ prípadne zamyslenie na nejakú tému, čo ma oslovila).
      V rubrike "Vďačné chvíľky" - http://letitia-tiba.blogspot.sk/search/label/Vdacne%20chvilky

      Vymazat