neděle 7. září 2014

Velké změny...

... se u nás odehrály, zatímco jsem blogu musela dát delší prázdniny... Teď je ale čas se s váma podělit o radost z nich (a ne, nejsem těhotná:).

Tak jednak jsem se po intenzivní práci stala certifikovaným profesionálním koučem, což je pro mě "práce snů". Umět lidem pomoct najít jejich pocity a sny a pomoct jim je realizovat, je pro mě spíš odměna, než práce. Zaměřuju se především na vztahovou oblast, seberozvoj, hledání životního smyslu a naplnění (jak jinak, znáte mě:), pomoc při rozhodování v jakékoli oblasti, a v neposlední řadě pro maminky dělám i kombinaci s montessori a psychologickým mentoringem, protože mě montessori tak nadchlo, že jsem se v něm víc dovzdělala, navíc jsem se rozhodla (nejen) pro maminky pracovat i přes skype, aby nebyly omezené hlídáním. Mám více plánů, než možností je realizovat, ale tohle je ten největší krok.

Za další naše holčička začala ve svých 17 měsících z  hodiny na hodinu používat nočník, takže minulou neděli jsem zřejmě vyprala a pověsila poslední dávku plen. Bude se mi stýskat, ale současně mám vážně radost. Kdyby vás zajímalo, jak se to odehrálo, můžu o tom napsat samostatný článek. To byl zřejmě poslední znak "miminka", teď už máme doma velké malé dítě:)

No a poslední změna je, že jsem ukončila "studium" všech dostupných knih o dětské psychologii, vytáhla z toho to nejpodstatnější a strašně si tím ujasnila co a jak s naší velkou malou slečnou. Pokud by vás zajímaly moje postřehy, taky se rozepíšu.

16 komentářů:

  1. To je krásný, že sis splnila sen a budeš dělat svou vysněnou práci, moc držím pěsti, ať tě to naplňuje a baví! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju, to je milé a mám pro tebe pořád rozepsaný mail, už brzy pošlu!

      Vymazat
  2. Gratuluju ! To jsi dobra, ze jsi to pri materskem frmolu a unave, jak jsi psala, zvladla. A co se "studia" knizek tyka, obcas je lepsi se ridit materskym instinktem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ano to byla jediná šance, jak zmizet z domova - nahlásit, že mám výcvik a prostě to životně nutně potřebuju:) Byla jsem sice unavená z té intenzivní práce, ale úplně jinak než běžně... A s tim nočníkem to noční buzení trochu povolilo, malá se v noci probudí a prostě se vyčůrá do nočníku a zřejmě díky tomu u toho nebrečí (aspoň ne tolik jako doteď).. Jinak s instinktem rozhodně naprosto souhlasim, jen si prostě myslim, že je zásadně nutné korigovat ho objektivní vědou - prostě je dát oba do souladu... Jinak se z toho či onoho extrému můžou vyklubat pěkné průšvihy, které jsou bohužel dost časté... něco o tom zase napíšu...

      Vymazat
  3. Jééé moc rada bych si precetla jak o chozeni na nocnik, tak o detske psychologii...prosiiim :).
    Dekuji a mejte se krasne!
    Vendula

    OdpovědětVymazat
  4. Já ti taky gratuluju k tak důležitým a pozitivním změnám!
    Moc ráda si přečtu o přechodu na nočník. Synovi bude 17 měsíců zítra a zatím mi na to zralý nepřipadá, ale třeba mě z hodiny na hodinu překvapí :-)
    A moc ráda bych si taky přečetla něco víc o Montessori výchově. Mohla by ses třeba podělit o pár poznatků, které tě nejvíce zaujaly... a zároveň to může sloužit jako inspirace pro maminky, aby se tebou nechaly koučovat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, chystám se na to, o montessori jsem už pár věcí psala a určitě ráda napíšu další, ač si myslim, že existuje spousta super montessori blogů... a já bych to do toho koučování zařazovala jen hodně okrajově, když budu mít maminky, které si nebudou vědět rady s přístupem, ale jinak koučování není poradenství, pracuje se s vnitřním zdrojem člověka a to mě na tom baví nejvíc, protože to nejvíc funguje... taky řeším, zda použít tento blog pro moje koučovací myšlenky nebo založit nový...

      Vymazat
  5. Gratuluju k práci snů a ať přináší radost! A ráda bych si přečetla výcuc z dětské psychologie:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju a ráda se podělim, mě osobně to hodně pomohlo...

      Vymazat
  6. Tak to je super! O tom nočníku bych si taky ráda přečetla-Bertíkovi jsou dva a sice už to půl roku nějak zkoušíme, ale pořád to není stoprocentní, tak jsem zvědavá na tu tajnou fintu, která zafungovala u vás ;) A pokud bys byla ochotná se podělit o výsledky svého studia, tak bych ti taky byla vděčná (nebo by mě aspoň zajímalo, z jakých knih jsi čerpala). Já si pořád říkám, kolik toho chci přečíst, ale vůbec nestíhám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc ráda, oboje, s tím nočníkem je to ale samozřejmě závislé na všem možném okolo, univerzální návod neexistuje, ale určitě může každý tip přispět..

      Vymazat
  7. Moc gratuluji a také by mě zajímalo, kde se dá na takový kurz koučování přihlásit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Kurzů koučování je v současné době tolik, že má člověk co dělat několik týdnů, aby si vybral:) stačí zadat do googlu "kurz koučování"

      Vymazat