neděle 9. února 2014

UTS/DYI domeček z krabice pro holčičku

Naše malá holčička se rozhodla definitivně ukončit kariéru miminka tím, že začala chodit. Na jednu stranu je mi to líto, protože už to opravdu není to miminko, které jsme si přinesli z porodnice, zatímco většina dětí je v tomhle období ještě hodně miminkovská, na druhou stranu si od toho slibuju její větší samostatnost - méně nošení, namožených zad, méně ujídání smítek z podlahy (protože už nemá nos těsně nad ní) a tak různě podobně. Takže z ní je oficiálně malá slečna, ač jí je teprve deset měsíců, pobíhá po bytě čím dál nedohonitelnější rychlostí. Spolu s tím jsem začala mít pocit, že potřebuje nějaké svoje místo (pokojíček ještě nemá) a tak jsem jí ho vytvořila. A rozhodla jsem se to zveřejnit jako jedno ze svých vlastnoručních děl a založit tak kategorii DYI neboli (taky se vám nezdají tyhle anglikanismy?) UTS (udělej to sám). Jenže to by jako název kategorie nikdo nepochopil. No nic.


Myslím, že snad neexistuje dítě totalitního Československa, které by nemělo domeček z krabice. Je to jedna z mála "tradic" z té doby, kterou jsem se rozhodla zopakovat. Potřebujete pouze krabici od větších kusů nábytku či zařízení, žiletku a barvy (já jsem použila zbytek obyčejných barevných primalexů na zeď).
Jak už jsem se zmiňovala, nemáme zrcadlovku, takže fotka a barvy jen vzdáleně připomínají realitu, každopádně je to brutálně genderově růžové a barevné podle vzorníků v koláži (nemůžu si pomoct, na tenhle aspekt holčičkovství jsem se prostě těšila).



Rozhodněte se pro styl, vyřežte otvírací okna a dveře a pomalujte čímkoliv, co má dítě rádo - já jsem zatím zvolila neutrální vzor. Odříznuté spodní díly víka jsem použila na prodloužení střechy (a upravila jim okraje tak, aby připomínaly tašky na střeše). Důležité je i vnitřní vybavení, aby se tam dětem líbilo a nebyla tam úplná tma - já jsem použila dovnitř vánoční světýlka, oblíbený polštářek a plyšáka, který se stal pánem domečku.

Uvidíme, jak se mi podaří rozšiřovat tuto kategorii, mám toho ale v plánu opravdu hodně. Chci ušít nějaké brože na čelenku a kabátek, zajíce ve stylu Maileg, sukýnku ala DOLLY, polštářky do postýlky na vyměkčení postranic atd. atd. atd.

6 komentářů:

  1. Super nápad :-) Jestli ráda tvoříš, tak mrkni na Pinterest, dá se tam najít strašně moc nápadů na různé hračky a zlepšováky pro děti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budeš se smát, ale na pinterestu teď jsem závislá - na tvých outfitech, dle kterých se snažím postupně protřídit skříň:)) doufám, že jste si odpočali a odreagovali se na plese!!

      Vymazat
  2. Taky jsme dělali papírové domečky:-))) Skvělé a fotka dobrá! Nemyslím, že zrcadlovka je nutnost pro život.Pěkné dny a hodně nápadů! Věra♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Papírové domečky jsou nesmrtelné milníky dětství:)

      Vymazat